Vers a víz fölött, gyermekeknek

Kedden délután a vers a víz fölött gyermek változatát mutatta be Németh Gabriella, a Jókai Színház rendezőasszisztense, aki Weöres Sándor és Károlyi Amy gyermekverseit hozta el a Vízi Színház színpadára. Segítségére volt Balázs Csongor, aki gitáron és énekkel segített valamint Lehoczki Orsolya, aki furulyán, fuvolán és egyéb apró hangszeren színesítette a dalok hangzását. Gabi a színpadra hívta a gyerekeket és a képzelet szárnyán elvitte őket időutazásra, a négy évszak mindegyikébe, a verseken keresztül, hogy felhangozzanak a két gyermeklelkű költő szebbnél szebb versei szövegesen és dalban. Belevonva a közönséget, akik segítettek, a sok, sok kérdésre válaszolva, hogy utazásuk célba érjen, és a végén majdnem találkozva a Télapóval –, aki egy hatalmas zacskó cukrot küldött a nézőtéren ülő kicsiknek– visszaérjenek a Vízi Színházba.

A jó falatokról és a limonádéról a délután házigazdája Bogdán Tamás, a Liget Wellness és Konferencia Hotel igazgatója is gondoskodott, aki mint mindig, amikor házigazda – és mindig gyermekműsorokon az –gyermekeit is elhozta a verses estre.

A nagyon vidám időutazáson résztvevők, és azok a gyermeklelkű felnőttek, akik élvezettel hallgatták és nézték Németh Gabi energikus előadását, aki arra az egy órára a gyermekek játszótársa tudott lenni, és nem csak a színpadon ülő gyermekeket, de a nézőtéren maradókat is megszólította, dicsérte a jó válaszokért.

Forrás: Newjság

A fotókat a Jókai Színház készítette.