Vastaps és teltház a Musical Mix esten

Teltházzal indult a Szarvasi Vízi Színház ingyenes előadásainak sora. A Dal a víz fölött programsorozat első estjén ismert musicalakből hangoztak el részletek.

A teátrum első évadától nagy sikerrel fut a Magyarországon egyedülálló, ingyenes Vers a víz fölött programsorozat, amely az elmúlt években kiegészült a Dal a víz fölött és a Tánc a víz fölött estekkel. A Dal a víz fölött programsorozat első állomásaként a Békéscsabai Jókai Színház művészei válogattak az elmúlt évek darabjaiból, zenés estjeiből.

Felcsendültek részletek a La Mancha lovagjából, A dzsungel könyvéből, a Lila ákácból, illetve a következő évad egyik leginkább várt darabjából, a Diótörő és Egérkirályból. Finálé gyanánt pedig a Monte Cristoból ismert Róma is elhangzott.

Az est házigazdája, Dr. Hanyecz Katalin, a Szarvasi Arborétum igazgatója köszöntőjében elmondta, a színházban, és a zenében közös: ha az embert megfertőzi, többé nem szabadul. A musicalt gyakran a modern kor operájának nevezik. Akárhogy is, a zene a színházban egyre fontosabb szerephez jut. Akár a Szarvasi Vízi Színház elmúlt évadait nézzük, akár a Békéscsabai Jókai Színházét, a színpadon számos kiváló művészt láthattunk már, akik musicaldarabokkal örvendeztettek meg minket, megszámlálhatatlan zenés esten vehettünk részt.

Katkó Ferenc az est rendezője ezekből a zenés darabokból, musicalekből válogatott össze egy rendkívül színvonalas és színes csokrot, melyet a közönség vastapssal jutalmazott.