Táncjátékkal érkezett a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház tánckara

Táncjátékkal mutatkozott be a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház tánckara Szarvason. A társulat Shakespeare klasszikusát, a Rómeó és Júliát mutatta be a Vízi Színházban.

Az előadás pikantériáját többek között az adja, hogy egy Dunaújvárosból elszármazott, azóta Budapesten dolgozó énekesnő, Kelemen Angelika aláfestő éneke kíséri végig a darabot.

– Korábban nem játszottam még színházi darabban, így nagyon meglepett a felkérés, de nagyon örültem neki. Ráadásul ez remek alkalmat adott arra, hogy a családomat sűrűbben látogassam. Szabadtéren mindig más játszani, de a Szarvasi Vízi Színháznak nagyon jó az akusztikája, így számomra óriási élmény volt itt fellépni – mondta el az énekesnő.

Vári „Berci” Bertalan nevét sokan ismerik táncos, táncszerető körökben. A darab rendező-koreográfusa látványos és lendületes tánclépésekkel álmodta színpadra a két veronai szerelmes történetét.

– A modern koreográfiát középkori báli táncelemekkel, népi motívumokkal igyekeztem tarkítani. Dunaújvárosban az elmúlt évad egyik legsikeresebb darabja volt a táncjáték, melyet korábban Pakson is bemutattunk már. Otthon forgószínpadon játszottunk, míg Pakson és itt Szarvason a jelenetváltásokat a lépcsőelemek forgatásával, áthelyezésével oldottuk meg. A díszletet eleve úgy alakítottuk ki, hogy az mozgatható legyen, hiszen mindig fel kell készülni arra, hogy egyes helyszíneken, nincs forgószínpad. A Vízi Színház színpada egyébként nagyon jó adottságokkal bír, így nem okozott problémát a forgó hiánya – nyilatkozta a rendező.

A nyár folyamán a Szarvasi Vízi Színházba a Magyar táncok és Boleroval még visszatér a koreográfus és csapata.