PÁRIZS ÉJJEL – AUGUSZTUS 11. 20:30 – A nyár legnagyobb durranása

Ilyen még nem volt a környéken: Cirkuszszínház!
 
Az egész Európában ismert, magyar Cirque du Soleil-ként is emlegetett Recirquel Újcirkusz Társulat lélegzetelállító egész estés színházi varázslattal, a Párizs Éjjel című produkcióval érkezik a Szarvasi Vízi Színházba augusztus 11-én. A Párizs éjjel című előadásra jeggyel rendelkezők 50 %-os kedvezménnyel láthatják A cirkusz ifjú csillagait augusztus 17-én, hétfőn!

A Recirquel társulat Vági Bence rendező-koreográfus vezetésével magyar artistákból alakult 2012-ben Budapesten. Legfontosabb célkitűzése, hogy megismertessen a világgal egy közép‑kelet‑európai, magyar újcirkusz irányzatot. Hazánkban a klasszikus cirkusz gyökerei az 1800‑as évekig nyúlnak vissza és Európa egyik legrégebbi artista iskolája is itt működik 1950 óta.

A társulat alapítója és művészeti vezetője 11 fiatal artistát kért fel egy a 20. Sziget Fesztiválra készülő produkció megalkotására, melyet a bemutató után kirobbanó siker övezett. A fiatal csapat hamar magára vonta a közönség és a színházi szakma figyelmét, és felkérést kapott a Művészetek Palotájától és a Budapesti Tavaszi Fesztiváltól, hogy készítse el első egész estés új cirkusz előadását. Így született meg 2013 tavaszán a „Cirkusz az Éjszakában” produkció, mely a premiert követve meghívást kapott egy Oroszországi turnéra és 2014 decemberében Franciaországban is bemutatásra kerül.

A társulat a magyar cirkuszművészet erős technikai tudását és hagyományait megőrizve dolgozik a műfaj megújításán, melyben az artisták mellett egyaránt hangsúlyos a zene, a tánc, az ének, és a színház.

A 2014-es Budapesti Tavaszi Fesztiválon a társulat újabb művészekkel kiegészülve a Művészetek Palotájában mutatta be A Meztelen bohóc című előadást, melynek próbáit egy 6 hónapos kreatív folyamat előzte meg az alkotó stábbal, a bemutatón pedig újabb francia turné meghívást kapott.

A Recirquel Újcirkusz Társulat harmadik, egész estés előadása a Párizs Éjjel címet viseli. Az új produkció minden eddiginél mondénabb hangvételű, és az elveszett illúziókat állítja színpadra. A Párizs Éjjel a harmincas évek dekadens és fülledt erotikájú világát tárja elénk, felidézi a századelő párizsi lokáljainak vággyal teli és szerethető miliőjét. A Művészetek Palotája és a társulat közös produkciója ezúttal a világhírű fotóművész, Brassaï jellegzetes világából merít inspirációt. A Párizs Éjjel világszínvonalú légtornász‑produkcióival – melyekhez különleges fedést is kap a Vízi Színház színpada – teszi próbára a nézők figyelmét és idegeit, s minden eddiginél pazarabb kötéltánc‑mutatvánnyal láncolja magához a nagyérdeműt. A lélegzetelállító színházi varázslat felejthetetlen élményt ígér az egész családnak. Tánc, cirkusz, színház és sok-sok jazz a 30-as évek éjszakai Párizsának leple alatt.