Lélegzetelállító produkciók a Vízi Színházban

Az első budapesti cirkuszfesztivált 20 évvel ezelőtt, 1996-ban rendezték meg. A Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) szakembereinek koncepciója és előválogatása eredményeképp nemsokára a cirkuszvilág nagy fesztiváljai közé emelkedett: Monte Carlo, Latina, Moszkva mellett Budapest is komoly cirkuszművészeti találkozóhely lett.

A fesztivál célja, hogy még több leendő cirkuszbarát ismerje fel, hogy az ezerarcú cirkusz az életöröm, az életigenlés művészete, ugyanakkor az egyik legszórakoztatóbb közös családi program. A cirkusz állandóan megújul és csodáival minden korosztályt ámulatba ejt.

A színházi közeg is inspiráló erővel bír a műfaj megújításában, ezért nyáron több olyan helyszínre látogatott el a cirkusz, amelyeken eddig még nem láthattunk egész estés cirkuszi műsort: Kisvárdán és Tokajban is először került bemutatásra egy koherens, több órás előadás a színpadon, amelyben nemzetközileg elismert artistaművészek léptek fel lélegzetelállító műsorszámaikkal.

A tavalyi év sikere után Szarvasra is visszatért a Cirkuszmisszió. A nemzetközi artisták mellet olyan kiváló magyar cirkuszművészek produkcióit láthattuk, mint Demjén Natália, aki 11 méter magasban egy tissue-n végzi lélegzetelállító mutatványait, s mindemellett énekkel, és hegedűvel színesítette produkcióját, vagy a Teibler csoport, akik egy igazi hungarikummal, egy ugródeszka számmal érkeztek, de itt volt Kristóf Krisztián is, aki lélegzetelállító zsonglőrmutatványokkal kápráztatta el a nagyérdeműt.

Az estét a LOM (Land of Music) csapata tette még színvonalasabbá énekes-táncos produkciójával.

Fotó: Babák Zoltán