Jubileumi koncert a Vízi Színházban

Megalakulását tekintve a Napoleon Boulevard talán a legkülönösebb magyar zenekar: Vincze Lilla kivételével mindannyian a Solaris tagjaiból alakultak a 80-as évek közepén.

Az első dalok megszületése idején még a Solaris is létezett, Napoleon Boulevard néven (némi átöltözés után) saját maguk előzenekaraként léptek fel.

1986-ban aztán a Solaris egy jó időre elbúcsúzott közönségétől. A Napoleon Boulevard elindult a siófoki Inter Pop Fesztiválon, 1986 nyarán, ahol a Kérlek, ne félj dalukkal (…Ugye eljönnek ma a repülők) első díjat nyertek. Innen egyenes út vezetett a lemez megjelenésekhez, melyek több mint egy millió példányban keltek el, és az egyik legtöbbet koncertező zenekarként járták az országot. Mindez a lendület és sikersorozat egészen a rendszerváltásig tartott és teljesedhetett ki, majd a környezeti és történelmi változások a zenekar életét is befolyásolták, így 1991-ben különböző formációkban folytatták sikeres zenei pályafutásukat. 1995-ben a Solaris ismét különböző nemzetközi fesztiválokra kapott meghívást, nagy sikerű koncertsorozatot folytatott pl. Los Angelesben, Mexikóban. Az eredeti felállás zenészei legközelebb ekkor játszottak újra együtt, a Solaris los angeles-i koncertjén.

Elképesztő mennyiségű koncert, nívódíjak és népszerűségi szavazások számtalan első helyezés szerepel az együttes harmincéves történetében.  2010-ben a Syma Csarnokban, több mint 20év kihagyás után újra születésnapi koncertet adott a zenekar. Azóta megújult, lendületes váltással folyamatosan muzsikálnak, és nem csak a múltból élnek: megjelent újrahangszerelt best of cd-jük, és egy vadonatúj lemez is: Világfalu címmel.

2016 pedig a 30 éves pályafutás Vincze Lillának és a Napoleon Boulevardnak is további koncertsorozatokat, új dalokat, társművészekkel való együttműködést hozott: Cirkuszművészet-Vízi Cirkusz, Talamba  Ütőegyüttes és Dóka Attila (gitáros előadó, zeneszerző) nagyszerű fúzióját. Ennek folytatása volt a Szarvasi Vízi Színházi előadás, ahol Vincze Lilla vendége Dóka Attila volt, aki erre az alkalomra írt neki új dalokat (3Perc, Jobb egyedül). A Világ tetején című (Nagy Zsolt-V. Lilla) szerzeményt pedig kimondottan a 30 éves születésnapi összegzésre szánták lelkes, és hűséges közönségüknek, melynek elkészült a cirkuszban forgatott videoklip változata is. Így a Titkok kertjén át a Legyetek jók végső reményében búcsúztak lendülettel, frissen a pop rock kultúra, sanzon és crossover  zenei körutazásában. Azt est során az új dalok mellett olyan örökzöldek hangzottak el, mint a Szállj velem, a Júlia nem akar a földön járni, vagy a Legyetek jók ha tudtok.

A fergeteges hangulatú koncertet a közönség álló tapssal jutalmazta, így a végén két ráadás dalt is eljátszott a legendás zenekar és különleges hangú énekesnője, Vincze Lilla.