Időutazás a Vízi Színház színpadán

A klasszikus táncdalfesztiválokat 1966 és 1972 között rendezték meg. Bár a ’80-as, ’90-es években is tartottak hasonló versenyeket, a fénykorát a kezdeti időszakban élte meg a műsor.

Egy ország imádta a többnyire akkor bemutatkozó előadókat és dalaikat. Számtalanszor született holtverseny, így a díjazottaknak általában osztozniuk kellett a dobogós helyezéseken.

Az ott elhangzó dalokat, nem csak az akkori fiatalok, de a mai húszas, harmincas korosztály is éppúgy ismeri, máig dúdolja azokat.

Az 1966, 1967, 1968 és 1969-es táncdalfesztivál döntőinek legnagyobb slágerei beültek az ember fülébe. Az esten felcsendültek Mary Zsuzsi, Szécsi Pál, Kovács Kati, Zalatnay Sarolta, Toldy Mária, Tárkányi Tamara, Poór Péter, Aradszky László, Zorán, Koós János, Janka Béla és Berényi Bezzegh György nyertes dalai, Liszi Melinda és Nagy Róbert, a Békéscsabai Jókai Színház két kiváló művészének tolmácsolásában.

A zsúfolásig telt nézőtér közönsége másfél órára visszarepülhetett az időben, felidézve a 60-as évek legszebb pillanatait.