Elkészültek a Szarvasi Vízi Színház nyári évadának programtervei

ma.hu | A Szarvasi Vízi Színház ötödik szezonja június 18-án kezdődik az évadnyitó esttel, amelyen a Hypnotix Együttes és Lézerszínház mutatja be a Star Trilógia című multimédiás show-t.

Az idei szezonban is műfaji sokszínűségre törekszik a Szarvasi Vízi Színház, színházi előadások mellett táncszínházi és cirkuszművészeti produkciók is láthatóak lesznek – tájékoztatta hétfőn közleményben a műsorszervező Magyar Teátrum Nonprofit Kft. az MTI-t. 

A Szarvasi Vízi Színház ötödik szezonja június 18-án kezdődik az évadnyitó esttel, amelyen a Hypnotix Együttes és Lézerszínház mutatja be a Star Trilógia című multimédiás show-t. 

A hétvégi nagyszínházi előadásokon a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai mutatkoznak be. Az érdeklődők láthatják többek között a debreceni Csokonai Nemzeti Színház előadásában Donizetti Rita és Offenbach Pepito című két egyfelvonásos vígoperáját, a kecskeméti Katona József Színház Páratlan páros 2. és Csoportterápia, az egri Gárdonyi Géza Színház Légy jó mindhalálig és A Cigánybáró című produkcióját. A Békéscsabai Jókai Színház a Tévedések vígjátéka, a Bernarda Alba háza, A dzsungel könyve és a Monte Cristo grófja című darabokkal lépnek színpadra. 

Budapest és Békéscsaba után augusztus 3-án és 4-én Szarvason is bemutatják az Orient című zenés-táncos színházi előadást, melyet Fekete Péter, a békéscsabai teátrum igazgatója rendezett. 

Július 10-én cirkuszi gálaműsor lesz, augusztus 11-én a Recirquel Újcirkusz Társulat mutatja be Párizs éjjel című előadását. Augusztus 14-én az Experidance és a 100 tagú cigányzenekar szólistái lépnek színpadra A királyné, a gróf és a cigánylány című közös produkciójukkal.

A idei program sem nélkülözi a költészetet, a hétvégi nagyszínházi előadások közötti napokon folytatódik az előző nyarakon nagy közönségsikert aratott Vers a víz fölött program, amely kiegészül Zene a víz fölött és Tánc a víz fölött estekkel. Ezek során fellép mások mellett Für Anikó, Pécsi Ildikó, Hűvösvölgyi Ildikó, Koncz Gábor, Török Ildikó operaénekes, Bajnay Beáta flamencoművész, továbbá a Békéscsabai Jókai Színház művészei. 

A legkisebbeknek szólnak többek között az egri Gárdonyi Géza Színház Szaffi, a Zentai Magyar Kamaraszínház A legkisebb boszorkány, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház A dühös lovag című mesejátékai, valamint A Tom Sawyer kaland a Gór Nagy Mária Színitanoda előadásában. 

Az idei nyár különlegessége, hogy országosan egyedülálló módon a július 7-i A dzsungel könyve előadást a látássérülteknek narráltan, a hallássérülteknek pedig jelelve teszik élményszerűvé. A Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon a házigazda, a szarvasi Cervinus Teátrum összművészeti fesztivált rendez július 17-étől 26-áig. Ezen egyebek mellett bemutatják Gulyás Levente és Belinszki Zoltán Csodaszarvas című musicaljét, az Orlai Produkciós Iroda előadásában A szív hídjait, valamint a Variációk című táncjátékot. Július 17-én ingyenes koncertet ad a Guca Partyzans zenekar, 21-én pedig a Buckinghamshire County Youth Orchestra. 

A nyári évad augusztus 27-én díjátadó gálával, valamint Gulyás Attila és Gulyás Levente dramatizált zenekari koncertjével zárul. A részletes műsort a www.viziszinhaz.hu weboldalon tekinthetik meg az érdeklődők. 

A Szarvasi Vízi Színház Magyarországon egyedülálló építészeti megoldásként egy stilizált várkastély és egy amfiteátrum ötvözeteként épült fel egy új gyalogos fahíd szomszédságában. Ez a színpad összművészeti játszóteret kíván biztosítani a hazai és a Kárpát-medencei színjátszásnak.