Botta Tibor tanítványai a víz fölött

Hétfőn este a Vízi Színház színpadán a „Tánc a víz fölött” este keretében Békés megye legjobb modern és kortárs táncművészeti csoportjai és sporttáncosai mutatkoztak be a Modern Táncművészei Alapítvány szervezésében. A színház nézőterét megtöltötték az érdeklődők, és természetesen a fellépő művészpalánták hozzátartozói, barátai is eljöttek Szarvasra. Az este házigazdája Roszik Zoltán a Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalom, Városi Könyvtár igazgatója volt. A nézők székei alatt a keddi Aranybojtár című előadásra lehetett jegyre beváltható levelet találni.

„A tánc a lélek érzéseit a test mozdulataival fejezi ki, és méltó arra, hogy a zenéhez és a költészethez hasonló szerepet töltsön be.” (Cesare Negri)

A fellépők között többszörös Európa és országos bajnokok, világbajnoki helyezettek és táncfesztivál győztesek is voltak. A táncosokat összefogta és az estét vezetette Botta Tibor, a Modern Táncművészei Alapítvány vezetője, aki 1992-ben alapította első táncegyüttesét, 2003 óta az utánpótlást is építi, ahol egyre több szerepet kapott az akrobatikus és modern tánc, amely legjobbjai léptek fel hétfőn este közel harminc produkcióval. Botta Tibor segítője az oktatásban Varga Adrienn. Az előadás végén lehetett látni, hogy mennyien léptek fel az este, mert megtöltötték a színpadot, amikor még egyszer mindenki kijött a színpadra. Láttunk különböző stílusú, különböző korosztályú fellépőket, köztük mindössze egy fiút. Felléptek az Acid Jazz Dance Company Táncegyüttes, a Szabad Torna és Sporttánc SE. Versenyzői és a Acid Jazz Alapfokú Művészeti Iskola versenyzői és növendékei szólóban, duóban, trióban és folytathatnám a sort, egyszóval csoportosan is. Az estét Botta Tibor és Varga Adrienn rendezte. A táncosok szemet gyönyörködtető, lélegzetelállító gyakorlatokkal, táncokkal kápráztatták el a nézőket. A közönség a produkciók alatt tapssal, ovációval lelkesítették, bátorították a fiatalokat. Az este koreográfusai közül többen maguk is felléptek.

P.S.: Botta Tibor az este folyamán elmondta az is, hogy a Cervinus Teátrum felkérte a Hotel Methol című musical koreográfiájának elkészítésére, amely novemberi bemutatója lesz a színháznak.

Forrás: Newjság

A fotókat Babák Zoltán készítette.