A hangok Mágusai: Gulyás Attila és Ragány Misa

Szerda este a Kedvenceink a víz fölött második „nagyágyú” párosa Gulyás Attila és Ragány Misa léptek színpadra. Az első daluktól az utolsóig zengett az amfiteátrum, a két férfihang betöltötte azt. Mindkét színész, énekes nagy hangterjedelemmel rendelkezik és olyan ritmusos, lendületes dalokat választottak, hogy közben egyiküknek sem volt ideje pihenni, hiszen, ha nem voltak színpadon, inget váltottak. Elárulták, hogy a Jókaiban még a télen rendezett musical gálán énekeltek egy közös számot (az Elisabethből, a Ma nagyot nőtt az árnyék), ott dolgoztak először együtt, de az a szám jól sikerült, jól tudtak együtt dolgozni, így került sor erre az előadásra. A két színész méltó társai voltak egymásnak a színpadon, mert mindketten véresen komolyan veszik a színpadot, igényesek önmagukkal szemben, de mindketten tudnak „őrültek” is lenni. Az este is ezt bizonyította. Voltak vad számok, voltak lírai nóták, de mindegyik színvonalas, értékes dal, és mindegyik elénekléséhez magas szakmai, technikai tudásra van szükség. Gulyás Attila és Ragány Misa ismét magasra tette a mércét, amit a két művész simán megugrott. Humorral, ugratással, szeretettel teli este részese lehetett az, aki látta a két fiatal énekes, színész estjét.

Repertoáron volt kezdésnek a Lehetsz király, ami már megalapozta a hangulatot, a Rentből a 365 nap. (A Rent Jonathan Larson rockmusicale, amely Giacomo Puccini Bohémélet című operáján alapul.) Jason Mraz I’m Yours című dalát Attila énekelte, Misa pedig az Oláh Gergő énekelte Törj ki a csendből című, Rácz Gergő, Rakonczai Viktor-Szabó Ágnes szerzeményt. Szomor György Rómája a lírából felrázta a közönséget, az Attila által énekelt New York New York Frank Sinatrát idézte meg. Misa elmondta, hogy Attila az elmúlt évben New Yorkban játszhatta A dzsungel könyvét. Berger dalát Misa fantasztikusan adta elő. Következett, a már említett Ma nagyot nőtt az árnyék. Michael Bublé, a kiváló dzsesszénekes és színész 2005-ös Feeling good című dalát Attila mesterien tolmácsolta. Lerch István írta a Jégszív című balladát, amit Demjén Ferenc tett örökzölddé –, mint kiderült mindketten szeretik, de ezúttal Misa énekelte, majd közösen elringatták a közönséget Presser Gábor dalával. Majd Misa Koppány bőrébe bújt egy dal erejéig, a Szállj fel szabad madár, az ikonikus Szörényi Levente – Bródy János dalban. Charlie dalát a Könnyű álmot hozzon az éjt Gulyás Attila tolmácsolta a közönségnek. Az újkori musical első darabja hazánkban a Képzelt riport …, amely Presser Gábor – Adamis Anna szerzőpáros alkotása, a szívfájdítóan szép Valaki mondja meg című dalt ketten adták elő, majd Ákos Ilyenek voltunk című nótája következett, befejezésül, ismét Hair, a Let the sunnshine, vagyis Jöjj el napfénnyel zárták az estjüket. Ráadásként Presser Gábor Ringasd el magad című dalával megénekeltették a közönséget is. (Szép kórus volt!)

Fergeteges este, két tehetséges művész, színvonalas előadás Gulyás Attilától és Ragány Misától. Szerda este méltán voltak Szarvas kedvencei!

Forrás: Newjság.

A fotókat Babák Bence készítette.