Mesés huncutságok

“Mikor az Úristen megteremtette Ádámot, gyönyörködött benne, de észrevette, hogy Ádám szomorú. Adott neki mindent, de az nem örvendett semminek. Gondolta az Úr, biztosan azétt alyan bubánaos, met egyedül van. Kéne neki valami társ.”

Önálló estet tartani igen nagy felelősség. A színész kiül egyedül a publikum elé, és rajta múlik minden – persze, nyilván a műszak is teszi a dolgát a siker érdekében, de mégis: a színművészen múlik az est sikere. A jelenlétén, a műsorválasztáson, az előadás milyenségén. 

Liszi Melinda tehetségénél csak az alázata volt nagyobb. 

Szabadkán született, 1987-ben. 11 éves korától Horváth Emma művésznőnél tanulta a versmondást, később a Csáth Géza Művészetbaráti Kör tagja lett. Versmondóként több díjat nyert (Mensáros-díj; Latinovits-díj stb.). A szabadkai Svetozar Marković Gimnáziumban érettségizett. Színészi tanulmányait a Békés Megyei Jókai Színház Színitanházában folytatta Békéscsabán. Kara Tünde és Czitor Attila osztályában 2010-ben végzett. Azóta a Békéscsabai Jókai Színház társulatának tagja, de rendszeresen játszik a szarvasi Cervinus Teátrumban is. Biztos vagyok benne, szükségtelen őt a szarvasi közönségnek bemutatni, hiszen gyakran lép fel a vízi színház színpadán.

Az est Kóka Rozália Ádám és Éva történetével kezdődött (érdekesség, hogy előző este ugyanezt a mesét hallhattuk Soós Emőkétől), dallal folytatódott (Indulj el egy úton, én is egy másikon), majd megtudhattuk, miért is van, hogy a házaspárok egyike szorgalmas, a másik lusta, újra népdal (Elment a madárka, üres a kalitka), tájékoztatást kaptunk arról, hogyan lehet a disznóröfögésből megtudni, hány év múlva megyünk férjhez,  elhangzott az A csitári hegyek alatt régen leesett a hó, A menyasszony szép virág, koszorúja gyöngyvirág,  Ha meghalok jóanyám, széles úton vigyetek, megismerhettük, hogyan próbálta férjhez adni egy asszony a három, nem egészen tökéletesre sikerült lányainak egyikét a szemrevaló fiatalemberhez,  de kétségkívül Katyika és Matyika meséje tette fel az “i”-re a pontot, a kettejük történetén nevettünk a legtöbbet. 

Rendkívül igényesen összeállított műsor részesei lehettünk, köszönjük Liszi Melinda, nagyon szép este volt.