Gats Éva – Hoffmann Richárd

“A zene az kell”, bizony kell. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a teltház, a vastaps és a frenetikus siker Gats Éva és Hoffmann Richárd zenés estjén. Persze mindehhez olyan magas fokon is kell tudni ezt művelni, ahogy ők tették.

A Szarvasi Vízi Színház szervezői majd’ minden évben hívják a házaspárt, hiszen a siker garantált. Két nagyon összeszokott előadóművész, ragyogó hang, jól szerkesztett, felépített műsor, elegáns, szemet gyönyörködtető jelmezek – ennyi kell “csupán” ahhoz, hogy az előadás végén, a ráadások végén se akarjon szűnni a vastaps.

Gats Éva és Hoffmann Richárd nagyon népszerű nemcsak Szarvason, az ország minden részéről számtalan meghívást kapnak gálaműsorokra, színházi előadásokra, tv-be, rádióba, de népszerűsítik magukat a TikTok-on és a Youtube-on is. A különböző műfajok széles skáláján teljes magabiztossággal mozognak.

Zenés estet ígértek – operettek, musicalek, ismert slágerek, és tényleg hallhattunk itt mindent: Kabaré, Rómeó és Júlia, A jamaicai trombitás, Azért vannak a jóbarátok, de felcsendült egy Edda dal is (A kör közepén állok), Katyusa, Kalinka sőt! lelkesen énekeltük a Bella ciao-, (amely tulajdonképpen világszerte az ellenállás himnusza), és volt lakodalmas rock is. Aki ilyen repertoárban nem találja meg a kedvére valót, hát…

A Monte Cristo már felépített díszletei között (ha emlékezetem nem csal, éppen így volt ez 2023-ban is) nem csak végtelen könnyedséggel énekeltek, nem volt szünet a közel másfél órás showban, de a közönséggel is elképesztő profizmussal bántak, még az is boldogan perdült táncra, akinek a műsor kezdetekor ez eszébe sem jutott. 

Olyan este volt ez, amilyet ritkán látni: örömzenélés magasfokon, a közönség maximális együttműködésével, a dalok végén vastapssal. 

Lehet szeretni vagy nem szeretni az operettet, de a tegnap esti két előadót szinte kötelező volt szeretni. Van ilyen: van, aki mágnesként vonzza a közönség imádatát. Profin előadni sok mindent lehet (még akkor is, ha két profi megjelenése a színpadon még nem borítékolja a sikert), de végtelen alázat és tudás szükséges hozzá, úgy, ahogy ezt tegnap este láthattuk.

Hoffmann Richárd (aki játszott már Lucifert a Nemzetiben, Edwint a Csárdáskirálynőben) közvetlen, elképesztő hangú előadó. Két dal között kiszólogat, publikumot hoz mozgásba, sőt, egy-egy dal erejéig meg is táncoltat néhány lányt.

Felesége, Gats Éva igazi, tűzről pattant énekes, a hangja elképesztő távokat, mélységeket és magasságokat jár be, és láthatóan a kisujjában van, hogy bármikor bárkit bármelyik ujja köré képes csavarni.  

Nagyon-nagyon szeretnénk őket jövőre is látni Szarvason.