Ó szív, nyugodj

“Szerelemhez nem kell férfi” – tudhattuk meg az est első perceiben Nádra Kittitől és Lehoczki Orsolyától. A Szarvasi Vízi Színházban minden este történik valami, van, hogy nagyobb, de ha úgy adódik, csendesebb, halkabb, és jól is van ez így.

A viziszínházban szinte a kezdetektől fogva mindig helyet kapnak a pályakezdő fiatalok, kell számukra is tér, ahol megmutathatják a tehetségüket, bontogathatják a szárnyaikat. Kiváló alkalom erre a “Vers a víz fölött” esték. 

Az Ó szív, nyugodj zenés, verses utazás volt, és mi más is állhatott a központban, ha két fiatal lányról van szó, mint a szerelem. Közkedvelt sanzonok, kuplék és versek, melyek nem tudnak kimenni a divatból. 

Lehoczki Orsolya és Nádra Kitti bár csak nem oly régen végeztek a békéscsabai Színitanház színész szakán, sorra kapják a szerepeket  a Békéscsabai Jókai Színháznál. Most pedig gondoltak egy nagyot, összeállítottak egy szűk egyórás estet versekből, dalokból. 

Mit is hallhattunk tőlük? 

Párizs ege alatt, Aranyosi Ervin: Kékcinke a topmodell, Ezt a szoknyát úgy hívják, hogy bukjelszoknya, Ady Endrétől A legszentebb csók, Szeretni bolondulásig, a címadó vers József Attila: Ó, szív, nyugodj, Karády csodálatos dala: Mindig az a perc a legszebb perc, Például te, te, te, Az egyik ilyen, a másik olyan, Kosztolányi Dezső: Akarsz-e játszani, Pá, kis aranyom, Juhász Gyula: Szerelem, Radnóti Miklós: Szakítottunk, Hervadt falevél, Hajdú Sára: Vallomás, és végül: Hacáré, hacacáré.

Kicsik “vegyesvágott”, de valóban minden darabja a szerelemről szól. Egy bizonyos, Lehoczki Orsolya és Nádra Kitti mindent megtettek azért, hogy jól érezzük magunkat. És ez így is történt. Köszönjük nekik.