Loading...
2017. július 11. 18:00

Zenés-verses interaktív műsor gyermekeknek

 

A 33 éves Weöres Sándor és a 37 éves Károlyi Amy 1946-ban ismerték meg egymást, és még abban az évben házasságot kötöttek. Nem voltak már igazán fiatalok, mégis mindkettőjüknek ez volt az első komolyabb kapcsolata. Szimbiózis-szerűen szoros szerelemben éltek együtt Weöres haláláig.

Sanyikáról, ahogy barátai hívták, első látásra nehezen lehetett eldönteni, hogy egy kisgyerek vagy egy százéves öregember. Különös, éneklős hanghordozásához, apró testéhez, megdöbbentően széles körű műveltség társult, és ez kortalan mesealakhoz tette hasonlatossá.

Károlyi Amynak viszont nem lehetett könnyű: nehéz egy olyan gyereklelkű felnőttel élni, aki a költészeten kívül semmit nem vesz komolyan. Amyra maradtak az evilági dolgok, a mindennapi szükségletek biztosítása, a pénz beosztása, és persze a korlátok felállítása.

Gyerekük nem lehetett, hát ketten megírták a magyar irodalom legszebb gyermekverseit.

A fenti néhány sor alapjául Nyáry Krisztián Így szerettek ők 2. című műve szolgált.

 

Ezekből, a mindannyiunk által jól ismert gyöngyszemekből válogat Németh Gabriella, a Békéscsabai Jókai Színház rendezőasszisztense. Gitáron és furulyán közreműködik: Balázs Csongor színész és Lehoczki Orsolya szh.

A megközelítőleg egy órás műsor elsősorban az óvodás és kisiskolás korosztálynak szól, de sok szeretettel várják a költőhöz hasonló gyereklelkű felnőtteket is!

 

Házigazda: Bogdán Tamás igazgató, Liget Wellness és Konferencia Hotel

 

A belépés ingyenes!

Amennyiben a Monte Cristo grófja című előadás esőnapjára szükség van, az előadás elmarad!

 

Vízi Színház Hírlevél

Értesüljön elsőként friss híreinkről, előadásainkról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

Név
Email cím
Email cím újra