„Vazsmegyei gyerek” a Vízi Színházban

Az, hogy a Mágnás Miska ennyire közkedvelt, egyrészt szatirikus, mulatságos történetének köszönhető, másrészt Bakonyi Károly, Szirmai Albert és Gábor Andor pompás, örökzöld számainak. Hogy csak néhány jól ismert slágert említsünk: “Szeretnék boldog lenni…” vagy a “Csiribiri-csiribiri kék dolmány…” és persze a “Cintányéros cudar világ…”

Az operett dalait a Békéscsabai Jókai Színház fiatal művészeiből álló kórus tette még színesebbé.

A darab eredetileg a legendás hírű magyar színészpáros, Rátkai Márton és Fedák Sári számára íródott. 

Talán ez a műfaj egyetlen olyan darabja, melynek a komikus figura a címszereplője. Miska (Bozsó József, aki egyúttal rendezője is az operettnek), a talpraesett lovászfiú, a “vazsmegyei gyerek” pillanatok alatt, a szemünk láttára válik előkelő arisztokratává. Tenyeres-talpas párjából, Marcsából (Teremi Trixi) is estélyiruhás “flancos” dáma lesz, aki Mary grófnőként vonul be az úri társaságba.

Mindez azért történik, mert a rátarti család hallani sem akar arról, hogy Baracs (Domoszlai Sándor), az egyszerű tiszttartó, lányukat, Rolla grófnőt (Szeredy Krisztina) vegye feleségül. Óriási szerencse, hogy a kleptomániás nagymama (Halász Aranka) nem törődve efféle előítéletekkel a fiatalok mellé áll, s így az operett felhőtlenül juthat el a vidám fináléig.

A közönség hangos nevetéssel és tapssal díjazta az előadást.