Tíz éves a Cimbaliband – Szülinapi koncert a Vízi Színházban

A zenekar minden olyan fontos helyszínre elviszi a csapat a 10 év zenei termését, mely mérföldkőnek számított a zenekar életében. Az ősCimbaliband Unger Balázs (cimbalom, ének), Boda Gellért (hegedű), Wertetics Szlobodán (harmonika), Rodek Krisztián (tamburabrács) és Pataj Péter (nagybőgő) felállásban kezdett el működni 2006-ban. Jelenleg Unger Balázs, Szita Eszter, Unger Gergő, Boda Gellért és Lázár Gyula alkotja a csapatot.

Az Orientből is ismert Cimbaliband autentikus népzenei koncertjére várja a Vízi Színház az érdeklődőket, Unger Balázs saját moldvai csángó cimbalmos gyűjtéseiből.

„A népzene tehát a természet tüneménye” – mondta Bartók, és ez az állítás  a mai világban is megállja a helyét, vallják a Cimbaliband tagjai. Zenéjükben a modern kelet európai életérzés keveredik a népzenével, viszont mindez természetes formában történik, mert ők egy igazi „multikulti” zenekar.  Szerb harmonikás, magyar hegedűs, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos és gitáros, mindez egy sejtelmes női énekhanggal, és egy jazzdobossal megfűszerezve. Zenéjük forrásai különböző helyekről fakadnak: magyar népzene, klasszikus zene, jazz, balkáni népzene, rock’n’roll, de két dolog mégis összetartja a bandát, a barátság, és egy igazi varázslatos magyar hangszer: a cimbalom. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok Unger Balázst a „cimbalom Chuck Berry-je” ként! Gyors „riffjeivel” változatos stílusban mozgatja irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus „keverőpult” mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti Kelet- európai cimbalom Rock’n’Roll!

Az est során a zenekar tagjai mellett közreműködik majd Liszi Melinda és Nagy Róbert a Békéscsabai Jókai Színház két kiváló művésze.