Szerda a gyermekeké

Az idei nyár mindenképp az újdonságoké. Ezen a héten megismerhették már a Szerzői Párbaj műfaját, és 2013. június 19-én délután Színházi gyermekfoglalkozást tartottak a Békéscsabai Jókai Színház művészei. A kreatív alkotófolyamatoknak teret adva lehetett festeni, vágni, álarcot készíteni, színes tetkót kérni, miközben bárki közvetlenül beszélgethetett a színészekkel.

A kis kedvcsináló után már gyülekeztek a gyermekek a bejáratnál, akiket még az esti előadás előtt kifestettek és különféle kellékeket kaptak, hiszen aktív részesei lehettek Zalán Tibor zenés mesejátékának.

A gyerekek segítségével a színpad megtelt oroszlánokkal, nyuszikkal, rókákkal és az erdő szellemeivel. A Hetvenhét című mese pedig a 77. születésnapját ünneplő királyról szól, aki három királyfinak próbát ad. Parszivál, Kurzivál és Boldizsár feladata, hogy a legnagyobb kincset hozza el neki. Az erdőben sétálva találkoznak az erdő lakóival, és nem is sejtik, hogy a mostoha királyfi gonosz csapdájába is beleeshetnek. Az előadás hoppmestere nem más volt, mint Huzella Péter, aki pár nappal ezelőtt volt épp itt a Szarvasi Vízi Színházban.