Sikerrel zárult a Halló(k), itt vagyunk! programsorozat Szarvason

Véget ért az első Halló(k), itt vagyunk! programsorozat a Szarvasi Vízi Színházban. Az utolsó esten a SINOSZ Békés- és Csongrád megyei szervezetei adtak elő egy-egy rövid darabot. A siker pedig nem maradt el.

Ki ne ismerné Rómeó és Júlia történetét. Shakespeare klasszikusát már számtalan formában láthattuk. Azt gondolnánk, nincs új a nap alatt, azonban a Békés megyei csapat bebizonyította, hogyha az ember kreatív, és képes saját életéből belecsempészni az adott műbe, akkor tud mutatni olyat, amit azelőtt még senki és ezzel el tudja kápráztatni közönségét.

A Vízi Színház színpadán a veronai családok egyike siket, míg a másik halló volt. Konfliktusuk éppen ebből adódott. A két család nehezen értette egymást, éppen úgy, mint a való életben, de a szerelem, mint közös nyelv, mégis összehozta a két ifjút, s végül a két családot.

Tege Antal narrálásával, Illés Adrián és Komáromi Anett közreműködésével az előadás vastapssal zárult.

A Csongrád megyei csapat, Állomások című műsorát Tarsoly Kriszta színművésznő segítségével vitte színpadra. A gyermeki lélek, a rohanó világ, az élet megfoghatatlan csodái, mind-mind megjelentek a színpadon, ahol egyfajta különleges performance részesei lehettünk.

Az előadásokat Vörös Zsolt jelnyelvi tolmács ezúttal nem csupán fordítóként, hanem a darab szerves részeként segítette.