Parádés előadások a Szarvasi Vízi Színházban

Összeállt a Szarvasi Vízi Színház 2016-os műsora. Idén nyáron többek között olyan előadások láthatóak, mint a Boing, boing, a Hello Dolly, A Vörös Bestia, az Álmos legendája, a Gyöngyhajú lány balladája, a Vesztegzár a Grand Hotelben, a Monte Cristo grófja, vagy a Charley nénje. A Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ötödik éve üzemelteti a szabadtéri színházat, ez alkalomból egész nyáron rengeteg meglepetés várja a vízi színház közönségét.

A jubileumi évadra tekintettel a koncepció kialakításánál arra törekedtünk, hogy szinte minden műfaj teret kapjon a csillagos ég alatt: operett, táncjáték, próza, musical, koncert, mese, cirkuszművészet. Ebben a szezonban is sor kerül a Magyar Teátrum Nyári Fesztiválra, ahol a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai mutatkoznak be előadásaikkal.

A Szarvasi Vízi Színházban idén is minden este történik valami. A belépődíjas nagyszínházi produkciók közötti napokon ingyenes előadást láthatnak a nézők. A teátrum első évadától nagy sikerrel fut a Magyarországon egyedülálló Vers a víz fölött programsorozat, ami idén kiegészül a Film a víz fölött sorozattal, melyben a magyar mozi ünnepelt színészeivel találkozhat a közönség.  

2016-ban lesz 10 éve, hogy az ENSZ elfogadta a Fogyatékkal Élők Jogairól Szóló Egyezményt. Az ünnepi évforduló remek alkalom arra, hogy világszerte megfogjuk egymás kezét, és egymást bátorítva, szenvedélyes közösségként dolgozzunk együtt. Ebben az évadban is lesznek akadálymentesített előadások a Szarvasi Vízi Színházban. A Légy jó mindhalálig és az Egerek című előadásainkat jeltolmácsolással és audionarrációval játsszuk, és egy verses estet színházi jeltolmács segítségével igyekszünk a hallássérülteknek is közösségi élménnyé tenni.

Teret kap a Halló (k) itt vagyunk! fesztivál, ahol siketek és nagyothallók, valamint a Jókai Színház Színitanházának színihallgatói közösen viszik színre a Rómeó és Júlia című Shakespeare klasszikust. 

A Szarvasi Vízi Színházban fontos feladat a cigány nemzetiség gazdag kultúrájának, tehetségének, érzékenységének átadása a nagyközönségnek. Ezért tűzzük műsorra a roma kultúra sok színűségét jól tükröző első gipsy musicalt, a Somnakajt.

A házigazda, a szarvasi Cervinus Teátrum ismét összművészeti fesztivált rendez július 15-étől 24-éig. A szlovák nemzetiségi kultúrát is képviselő  teátrum   kínálatában szerepel többek között a Szigorúan Tilos című  szlovák színmű, a Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar, a Lili bárónő című operett, valamint  a Gombóc Artúr a nagy utazó című zenés  meseutazás.

A nyár során gazdag kínálat várja a közönséget, ez a színpad egyfajta összművészeti játszóteret kíván biztosítani a hazai és a Kárpát-medencei színjátszásnak, a részletes műsort a vízi színház weboldalán tudják követni az érdeklődők. A kínálatot folyamatosan bővítjük! A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!