Humor és dráma a Vízi Színház színpadán

Neil Simon világhírű drámaíró szerint az élet egyszerre szomorú és mulatságos. Ezt a kettősséget jelenítették meg a Békéscsabai Jókai Színház művészei a Szarvasi Vízi Színház színpadán, valódi felhőtlen kikapcsolódást kínálva ezzel a nézőtéren ülőknek. A Tege Antal által rendezett Mezítláb a parkban című darab nagy sikert aratott.

A komédia kiváló humorral mutatja be, ahogy a mézeshetek extázisa átadja helyét az otthonteremtés valóságának egy ötemeletes, lift nélküli házban. A házasság harmóniája komikus civódásba fordul. Az anyós visszafogottan, kedvesen panaszkodik. A feljebb lakó középkorú nőcsábász flörtöl. Az örömből kín lesz. Semmi kétség, hogy az előadás végére a fiatalok kibékülve csókolóznak majd és az sem kérdéses, hogy az anya és a szomszéd egymásra találnak.

A fiatal házasok mézesheteinek egy ártatlannak tűnő vacsora vet véget. Corie (Gubik Petra) ugyanis össze akarja boronálni magányos mamáját (Fehér Tímea) a vagány, ámde öregedő szomszéddal (Katkó Ferenc), ezért  egy görbe estét töltenek négyesben egy különleges vendéglőben.  A fiatal feleség terve azonban csak félig sikerül. A mama a szomszédnál tölti az éjszakát, a fiatal házasok viszont összevesznek. Az est kis híján válással végződik.

Ebben a darabban az élet apróbb, vagy nagyobb drámáit láthattuk, a humor köntösébe bújva. Czitor Attila, az ifjú férj szerepében a megfontoltság és a fiatal szerelmes férfi vívódását mutatta be kiváló humorral.

A friss házasok drámájába még a telefonszerelő (Tomanek Gábor) is betekintést nyer, ahogyan az egész ház.

Komédia lévén persze a végére minden megoldódik, a fiatalok kibékülnek és még Corie terve is sikerül, hiszen a szomszéd végül vacsorázni hívja a lány anyját.

A Szarvasi közönség az előadást vastapssal jutalmazta.