Évadnyitó Gálaest

Június 16-án, vasárnap este látványos gálaesttel nyitotta meg harmadik nyári évadját a Szarvasi Vízi Színház, amely két hónapos nyári szezonjával, nyolcvan körüli előadásszámával rövid idő alatt az ország egyik legnagyobb szabadtéri színházává nőtte ki magát.

Az évadnyitó gálaműsor elején Fekete Péter a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója, a színházat üzemeltető Magyar Teátrum Kft. nevében is köszöntötte a megjelenteket, majd az első részben fellépő Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar hangversenyének műsorvezetői feladatára felkérte Nagy Krisztinát a Filharmónia békéscsabai vezetőjét. A közönség hatalmas ovációval és vastapssal köszönte meg a fúvóskoncertet, melyben klasszikus művek mellett musicalrészletek és filmzenék is szerepeltek, vezényelt: Szűcs Csaba.

A szünet után Morvai Noémi, a Duna TV műsorvezetője és Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára vezetésével megkezdődött a Színházi Óhajtó című kívánságműsor, melyet helyben a Rádió Szarvas, a világhálón pedig a Jókai Színház honlapja közvetített élőben, így a nézők nem csak kérhettek műsorszámokat a Jókai Színház repertoárjából, de üzenhettek is velük helyben, vagy távol élő rokonaiknak, barátaiknak. A két házigazda pedig egymás után hívta fel a színpadra azokat a nézőket, akik vállalták, hogy a kedvenc dalaikat, versüket a nyílt színen kérik a művészektől. Köztük volt Babák Mihály polgármester, dr. Melis János jegyző, Gombárné Bata Mária, a Mozgáskorlátozottak Szarvasi Egyesületének elnöke, dr. Dezső István állatorvos és Szenes János szerkesztő-újságíró is.

A gálaesten felléptek többek között Szomor György, Bartus Gyula, Nagy Erika, Straub Dezső, Gubik Petra, Gerner Csaba, Liszi  Melina, Katkó Ferenc, Csomós Lajos, Tatár Bianka, Gulyás Attila, Köllő Babett, Göth Péter, Lapis Erika, Kulcsár Lajos, Vastag Tamás, Ferenczi György és a Rackajam, az ExperiDance táncosai, és a Cervinus Teátrum Dzsungel könyve előadásának táncosai. A műsort éjfél körül tűzijáték zárta.

A Szarvasi Vízi Színház idei programjában második alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Teátrum Nyári Fesztivál, melyben a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai mutatkoznak be előadásaikkal. Elsőként, június 22-én, szombaton egri Gárdonyi Géza Színház előadásában láthatják Murray Schisgal: Szerelem, Ó! című vígjátékát.

Előző este, június 21-én, pénteken Dalok a múltból címmel Liszi Melinda és Nagy Róbert, a Jókai Színház művészeinek előadásában az 1966-, 67-, 68-, és 69-es táncdalfesztiválok döntőinek legnagyobb slágereit hallgathatják meg. A műsorban szerepelnek többek között Mary Zsuzsi, Szécsi Pál, Kovács Kati, Zalatnay Sarolta, Toldy Mária, Poór Péter, Aradszky László, Zorán, Koós János, Dobos Attila dalai.

Harmadik évébe lép a már hagyományos Vers a víz fölött című ingyenes programsorozat, amely idén nyáron három újdonsággal bővül. Az egyik a nyitógálán már megismert Színházi óhajtó, a másik a Traccs a víz fölött, melyben Bartus Gyula, a Békéscsabai Jókai Színház Jászai-díjas színművésze beszélget neves énekes-színészekkel. A harmadik a Szerzői párbaj, melyben ismert írók-költők és zenészek-zeneszerzők improvizálnak egymással „vers-engve”.

A családi és gyermekprogramokból az idén még több lesz, és nem csak előadások, hanem színházi-, és táncfoglalkozások is várják a kisebbeket a Szarvasi Vízi Színházban.

A Szarvasi Cervinus Teátrum szervezésében július 13-a és 21-e között idén is lesz Cervinus Fesztivál.

Hatvan nap alatt közel negyven belépődíjas, és több mint negyven ingyenes program várja a nézőket a Szarvasi Vízi Színházban!

K. B. – J. M.

Fotó: Nyári Attila /A-team