Elindult a fesztivál

Idén már második alkalommal rendezik meg a Szarvasi Vízi Színházban a Magyart Teátrum Nyári Fesztivált, amelyen a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai mutatkoznak be, és versenyeznek előadásaikkal. A nyár végén pedig kiosztják a fesztivál díjait. Itt lesz a nyár folyamán az egri Gárdonyi Géza Színház és táncatagozata a GG Tánc Eger egy-egy produkcióval, a Veszprémi Petőfi Színház, a kecskeméti Katona József Színház, a budapesti Turay Ida Színház, a debreceni Csokonai Színház és a Békéscsabai Jókai Színház.

A fesztivál ketetében elsőként a Gárdonyi Géza színház Szerelem, ó! című előadását láthatta a közönség. A kedzéskor Józsa Mihály, a vízi színházat üzemeltető Magyar Teátrum Kft. ügyvezetője és Blaskó Balázs, az egri  igazgatója köszöntötte a nézőket. A társadalmi zsűri tagjai: Babák Mihály polgármester, dr. Melis János jegyző, Paluskáné Udvarhelyi Judit aljegyző, dr. Kutas Ferenc a Szarvasi Krónika szerkesztője, nyugalmazott pedagógus, Dankó Ervinné dr. nyugalmazott főiskolai tanár, Mihaleczné Kovács Mária, nyugalmazott jegyző és Gombárné Bata Mária a Mozgáskorlátozottak Szarvasi Egyesületének elnöke.

Bár az időjárás nem kedvezett az előadásnak, így is megúsztuk víz nélkül. Legalább is mi nézők. Erről így nyilatkozott az előadés rendezője, Blaskó Balázs: „Nem is lehetne jobb egy helyszínen, mint egy vízi színpadon játszani az előadást, hiszen a darab egy hídon játszódik, víz fölött, ahol többen, többször is belecsobbannak a vízbe”. 

A szereplők: Portik Györffy András (Milt), Nagy András (Harry) és Marjai Virág (Ellen) nagyszerű játékukkal mutatták be két szemszögből is, hogy bizony a szerelem tud egyszerre nagyon egyszerű és bonyolult is lenni.