Loading...

Augusztus 19-én, szombaton este Csondor Kata és zenekara koncertjével befejeződött a Szarvasi Vízi Színház 2017-es nyári évada, a produkciót követő éjszakai díjátadóval pedig a VI. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál, amelyen a legjobb produkciókat és színészi teljesítményeket díjazták.

A díjátadó gálára az idő rövidsége ellenére az ország legtávolabbi pontjairól is érkeztek díjazottak. A fesztivál díjairól hétfős társadalmi zsűri döntött. A zsűri tagjai voltak: Babák Mihály, Szarvas város polgármestere; dr. Melis János címzetes főjegyző, Paluskáné Udvarhelyi Judit aljegyző; Mihaleczné Kovács Mária nyugalmazott jegyző; Gombárné Bata Mária a Mozgáskorlátozottak Szarvasi Egyesületének elnöke; dr. Kutas Ferenc, a Szarvasi Krónika felelős szerkesztője, nyugalmazott középiskolai tanár, valamint Galambos Edit Ágnes színházbarát.

Június közepe óta 19 nagyszínházi (prózai, zenés és táncszínházi) produkciót, 5 gyerekelőadást, közel 30 vers- tánc- illetve dalestet láthatott a közönség. Idén is volt jelelt, valamint audionarrált előadás, gondolva a hallás- és látássérült látogatókra.

A VI. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon az alábbi díjak kerültek kiosztásra:

A LEGJOBB PRÓZAI RENDEZÉS  A TATABÁNYAI JÁSZAI MARI SZÍNHÁZ NYOLC NŐ CÍMŰ BŰNÜGYI KOMÉDIÁJA

A LEGJOBB PRÓZAI ELŐADÁS A JÁTÉKSZÍN ÉLETREVALÓK CÍMŰ IGAZ MESÉJE

A LEGLÁTVÁNYOSABB PRÓZAI ELŐADÁS A SZOLNOKI SZIGLIGETI SZÍNHÁZ VIDÁM KÍSÉRTET CÍMŰ VÍGJÁTÉKA

A LEGJOBB ZENÉS ELŐADÁS A SZARVASI CERVINUS TEÁTRUM VALAHOL EURÓPÁBAN CÍMŰ MUSICALE

A LEGJOBB ZENÉS RENDEZÉS A JÓZSEF ATTILA SZÍNHÁZ VESZEK EGY ÉJSZAKÁT CÍMŰ ZENÉS KOMÉDIÁJA

A LEGLÁTVÁNYOSABB ZENÉS ELŐADÁS A TURAY IDA SZÍNHÁZ A FÉRFIAK A FEJÜKRE ESTEK! CÍMŰ ZENÉS VÍGJÁTÉKA

A LEGKÜLÖNLEGESEBB ELŐADÁS A FESTETT MOSOLY BOHÓCGÁLA

A LEGJOBB MESEJÁTÉK RENDEZÉS A ZENTAI MAGYAR KAMARASZÍNHÁZ LÚDAS MATYI CÍMŰ MESEJÁTÉKA 

A LEGLÁTVÁNYOSABB MESEJÁTÉK A BÉKÉSCSABAI JÓKAI SZÍNHÁZ ÉS A BALASSI TÁNCEGYÜTTES ÁLLAT(I)MESE CÍMŰ ELTÁNCOLT MESEJÁTÉKA

A LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ MEGOSZTVA HIRTLING ISTVÁN ÉS VADÁSZ GÁBOR - JÁTÉKSZÍN ÉLETREVALÓK

A LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ MEGOSZTVA ESZTERGÁLYOS CECÍLIA -  ÚJSZÍNHÁZ SÁRI BÍRÓ, KOMÁROMI ANETT - BÉKÉSCSABAI JÓKAI SZÍNHÁZ BALKÁN KOBRA

A LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ: UJRÉTI LÁSZLÓ - JÓZSEF ATTILA SZÍNHÁZ VESZEK EGY ÉJSZAKÁT

A LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ GOMBOS JUDIT - SZOLNOKI SZIGLIGETI SZÍNHÁZ VIDÁM KÍSÉRTET

Szép gesztus, és most már hosszú évekre visszanyúló hagyomány, hogy a Magyar Teátrumon kívül a házigazda város is díjakkal koronázza az estét.

Szarvas Város Önkormányzatának Nagydíja a Békéscsabai Jókai Színháznál talált gazdára, a kitűnő nyári szarvasi előadásokért.

Polgármesteri különdíjat vehetett még át Seregi Zoltán, a Szarvasi Vízi Színház sikeres nyári évadáért, Fekete Péter pedig a szarvasi színházi életért végzett sikeres munkája elismeréseként.

Polgármesteri különdíjjal jutalmazták Dósa Zsuzsa színművészt, a Valahol Európában című előadásban nyújtott kiváló alakításáért, az összes gyerekszereplővel együtt.

Polgármesteri különdíjjal ismerték el Kurucz Márk technikai- és háttérmunkáját is.

A Galambos Edit színházbarát által alapított Józsa Mihály-díjat idén Szőke Pál színművész, Jónás könyve című verses estjéért érdemelte ki.

Különdíjat kaptak szarvasi magánszemélyektől, alapítványoktól: Szemerédy Bernadett, Tege Antal és Timkó János színművészek kiváló színészi alakításaikért, valamint a Kukac Kata című mesejáték is.

A gálán a műsorvezetői szerepet Fekete Péter miniszteri biztos, a Szarvasi Vízi Színház művészeti vezetője és Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság főtitkára, karöltve magabiztosan, a humort sem nélkülözve hozta.

Az ünnepi díjátadón Csondor Kata és zenekara, valamint Pál Tamás énekes, színész koncertje volt látható, de Liszi Melinda, Nagy Róbert, Vadász Gábor, valamint a Balassi Táncegyüttes és a Cervinus Teátrum művészeinek előadása is színesítette a műsort.