CIRKUSZ MINDENKINEK – A CIRKUSZ IFJÚ CSILLAGAI

Az idén új műfajként óriási sikerrel bemutatkozó cirkuszművészeti produkciók utolsó előadása látható. Cirkusz mindenkinek, a cirkusz ifjú csillagai. Izgalmas cirkuszi kavalkád – zsonglőrök, egykerekűsök, ikáriások, görgősök, bohócok és kötéltáncosok ejtik ámulatba a nézőket gravitációt meghazudtoló akrobatikus mozdulatokkal augusztus 17-én.

Cirkusz nyitókép  Charivari

Izgalmas cirkuszi kavalkádot mutatnak be a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola tanulói. Zsonglőrök, egykerekűsök, ikáriások, görgősök, handstandosok, levegőszámosok, bohócok szórakoztatnak bennünket mutatványaikkal.

A charivari fellépői: Szegedi Júlia, Kassai Benjámin, Fehér Ádám, Gróf Olívia, Otrokocsi Dániel, Szoó Regina, Szabó Dóra, Dienes István, Herczeg Dávid, Markó Fruzsina, Szabó Réka, Göttler Andrea.

Excentrik

Berkes István, Takács Róbert, Terebesi Tamás, Kardos Levente artistaképzős növendékek komikus akrobata csoportja a szarvasi közönség szórakoztatására állt össze. Elegánsan öltözött bohócok, különleges akrobatikus teljesítménnyel – talán így lehetne őket leginkább jellemezni.

Regina – Drót

Szoó Regina, a Baross Imre Artistaképző végzős növendéke, a Vízi Színház légterében mutatja be tehetségét. Fiatalos, lendületes produkciójában rendkívüli egyensúlyérzékkel megy végig, szökken, fordul meg, spárgázik a kifeszített dróton.

Rock a levegőben – Gurtni

Kardos Levente a talajakrobatika ifjú mestere most a levegőben is megmutatja tehetségét. Gurtniszámát rövid idő alatt tanulta meg, az Artistaképző nyári cirkusztáborában, a Cirkuszok Éjszakáján adta elő először. A két kötélen úgy dolgozik, mintha a magasban megszűnne a gravitáció.

Dóri – Zsonglőr

Szabó Dóra artistaképzős diák a kislabdák, buzogányok, zsonglőrkarikák nagy barátja. Bravúros trükkök sorozatával, izgalmas ritmusváltásokkal bizonyítja ügyességét, szemkápráztató gyorsasággal irányítja zsonglőreszközeit.

Bohócok – Szoó Regina, Dienes István, Otrokocsi Dániel, Kardos Levente

Az emberi nevetés, nevettetés időtlen, de kétségtelenül a gyermekek kedvencei a csetlő-botló bohócok. A közjáték szereplői a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola növendékei igazi Vízi Színházba való produkciót mutatnak be.

Ádám és Benjámin  Kínai rúd duó

A kínai rúdszám a cirkuszvilág egyik különleges zsánere, a torna és az akrobatika elemei egyaránt megjelennek a függőleges rúdon bemutatott produkcióban. Az artistáknak ebben a számban jelentős fizikai erőre, hajlékonyságra és állóképességre van szüksége. A két fiatal fiú, Fehér Ádám és Kassai Benjámin a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola növendéke, a Fővárosi Nagycirkusz Magyar Cirkuszcsillagok című előadásaiban szerepelt.

OG Juniors – Deszka

Berkes István, Szegedi Júlia, Takács Róbert trió, a Baross Imre Artistaképző diákjai, kb. 3 éve dolgoznak együtt. Szeretett tanáruk, Ócsai Gábor artista, évtizedekig a Fővárosi Nagycirkusz konferansziéja, 2014 októberében elhunyt. A csoport az ő emlékére vette fel nevét, és dolgozik tovább hatalmas lendülettel.

Miss Olivia – Lábzsonglőr

Gróf Olívia, a kecses fiatal hölgy, 2012 óta a Baross Imre Artistaképző növendéke, tavaly szeretett bele a lábzsonglőrködésbe. A zene ritmusára lazán dobálja a bőröndméretű dobozt, hengert, labdákat. Mindezt hanyatt fekve a talpán, esetenként hulahopp karikákat is felhasználva. Készült már vele tévés felvétel, idén az Artistaképző év végi gálaelőadásán aratott nagy sikert szólószámával.

Kötél

Szabó Réka, az utolsó éves vagány lány levegőszámát, kötélprodukcióját csodálhatjuk meg.

Fruzsi – Handstand

Az artistaképzős Markó Fruzsina látványosan szép, gondosan kidolgozott kézegyensúlyozó számában bemutatja hajlékonyságát és erejét. Tánccal ötvözött produkciójában az egyensúlyérzék, a harmónia és a női szépség fonódik egységbe.