Betyárkodott a Rackajam Szarvason

A darabot Szomjas György rendezte, a táncot pedig Kovács Norbert Cimbi vezeti. A Rackajam vezetője, Ferenczi György elmondta: a darabban a zenei kísérletezés párosul a néptánc eleganciájával.

Az előadás a Kopaszkutya rendezőjének első színházi munkája. A rendező, Szomjas György életművében egyszerre van jelen a táncház – amely mozgalmat a kezdetektől dokumentálta – és a rock and roll.

Az előadás nem dialógusokból álló hagyományos színházi produkció, hanem ahogy az alkotók mondják, a rendező filmes gondolkodását tükröző élő „népi rock’n’roll-movie”.

A táncosok az ország minden részéről érkeztek, korábban hivatásos néptáncosok voltak, ma már oktatóként tevékenykednek. Közülük a legidősebb 61 éves. A darab ötletgazdája maga a rendező, aki először két évvel ezelőtt beszélgetett az együttessel, hogy a betyár figuráját megmutatva, a néptánc elemeit is felhasználva érdemes lenne színházi darabot létrehozni. 
Ahogy azt a rendező a Magyar Hírlapnak elmondta, a Nemzeti Színház a kezdetektől fogva nyitott volt az ötletre, így mutatkozhatott be ott a színdarab.

A Vízi Színházban ülő értő közönség az előadást álló tapssal díjazta.