Loading...
2018. július 05. 19:00

III. Körös-menti Néptánctábor

 

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Körös-menti Néptánctábor, Szarvason az ifjúsági táborban. Célunk, hogy megteremtsünk a saját régiónkban egy olyan táborozási lehetőséget, ahol különböző műhelyekből, különböző korosztályokban vesznek részt a gyermekek. Elsődleges cél, hogy bővüljön a résztvevő települések, csoportok és így a gyermekek létszáma is, valamint, hogy ne alkalomszerű legyen ennek látogatása, hanem egy folyamatos közösségi tevékenységként éljen az együttes vezetőkben így a gyermekekben is évről évre. Alakuljanak új közösségek, baráti kapcsolatok, amelyeket fenn lehet tartani egész évben az együttesektől, vezetőktől függetlenül személyesen és szakmai programokon egyaránt.

A tábor zárásaként, a szarvasi vízi színpadon mutathatják meg tudásukat a táborban résztvevő csoportok, együttesek egy-egy produkcióval, valamint a táborban tanultak közös bemutatásával. Közreműködik a Folk & Roll és a Talléros zenekar.

A tábor szervezője az orosházi Petőfi Művelődési Központ; Baranyai Ilona és Móricz Bence. Társszervező a Békésmegyei Néptáncosok Szövetsége.